Tuesday, 4 September 2007

Australië, Cairns

4 september 2007
Australië, Cairns

Cairns

Gday,

Jetlag is een vreemd gebeuren. Ik heb een slecht beeld wat nou gisteren was of vandaag. Na het vorige bericht verliep de vlucht naar Cairns heel snel.
We konden bij aankomst het prachtige azuur zien liggen. Daarvoor waren we over het noordelijke puntje van Australie gekomen. Het leek er eerst op dat we tot Cairns over bewolking zouden vliegen, maar boven land verdween de bewolking grotendeels en kon ik het verlaten landschap zien met een aantal zandwegen en boerderijen.
Aangekomen in Cairns wereen we netjes naar het Village Bay Resort gebracht. Een echt romantisch hotel met open ruimten met palmbomen en tropische planten overal tegenaan.
We konden de kamer nog niet op, dus we zijn Cairns doorgewandeld en enkele uren in het park in de "Esplanade" tussen de overige toeristen gezeten.

De sfeer is echt gemoedelijk en het is duidelijk dat iedereen er voor zijn plezier is en dat het mooie weer niet stuk kan. Zelfs de krokidillenwaarschuwingsborden aan het strand kunnen de pret niet drukken. Witte Reigers en Pelikanen zoeken daar rustig hun kostje.

Morgen de auto ophalen en dan zien we wel of we naar het zuiden of het noorden gaan rijden....