Monday, 10 September 2007

Australië, Kuranda

10 september 2007
Australië Australië, Kuranda

Rondje Kuranda-Kuranda

Eindelijk een PC gevonden. We zitten nu in het internet-cafe in Kuranda een echte "tourist trap" maar wel gemoedelijk.

Nadat we in Cairns de auto opgehaald hebben zijn we in noordelijk richting gaan rijden. De eerste dag kwamen we via de prachtige kustweg in Kuranda aan. Een tikkeltje in het binnenland in het Tropische regenwoud. Daar hebben we een prettige camping gevonden waar we twee nachtjes zijn gebleven. We hebben daar een junglewandeling(Jum-Rum walk, Jungle walk, River walk) gemaakt en Koala-gardens( Wallabies gevoerd) en Butterfly-gardens bekeken.
Op 7-9 zijn we via de Bloomfield track naar Cape tribulation gereden. Onze SUV( Sissy Utility Vehicle) kon dat allemaal prima aan. Ook een paar mooie riviertjes moesten worden overgestoken.
Cape Tribulation was een echte tropische verassing, net zoals in de Bounty-reclame! Een wit strand met (o.a) Cocospalmen.
Daarna de track verder gevolgd naar Cooktown. Heel vreemd om daar op de plek te staan waar Captain Cook zijn Endeavour voor reparaties op het strand heeft laten lopen. Het is een klein stadje dat pas 100 na Cook echt begon op te komen vanwege de goudkoorts.
We heben daar op het "peninsula caravan-park gestaan) 's avonds zagen en hoorden we de "Curlews", een soort strandvogels op beestjes jagen. En als ze zingen klinkt het alsof er een kleuter hard geknepen wordt...
Ook hadden een moeder en kind Wallaby op bezoek. Zooooooooo schattig.
Op 9-9 gingen we weer terug richting het zuiden,maar dan via de "Battle camp road" een track die eerst wat naar het noord-oosten loopt, dus zo'n beetje het meest noordelijke plaatsje was voor ons "Laura" Via de "developmental road" kwamen we uiteindelijk uit in "Lakeland" waar we in het "Raintree" caravan-park bij het roadhouse verbleven. Inderdaad : onder de "Raintree", een grote boom waar vanochtend de kakatoe's en andere vogels veel lawaai maakten. De weg was zwaar " corrugated", dus de schokbrekers hebben wel wat slijtage vermoedelijk.

Vandaag hadden we't plan on "even" richting Mareeba te rijden voor een Aboriginal Park, maar de rit was natuurlijk weer langer dan verwacht. We kwamen langs Karunda en hebben daar lunch en een Internet cafe gevonden. De camping weten we ook te vinden inmiddels.
Morgen maar naar "Tjapukai". En later door richting zuiden langs de kust. Daarna zien we wel.....

Ongeveer donderdag hopen we via een omweg in Dimbulah aan te komen. Daar zullen we enige tijd blijven.

Seeya later!