Wednesday, 26 September 2007

Fairdinkum tourists!

Christiaan, 26 september 2007
Australië Australië, Dimbulah

Fairdinkum tourists!

Hiya Kookaburra!

We wilden eigenlijk eerst tanken in Mutchilba, maar daar was de benzine op!
Kon pas een uurtje later. Dat vergat ik vervolgens en toen ik eindelijk wel kon tanken zat er nog twee liter in. Gelukkig is de auto best zuinig. Voordeel van een Sissy Utility Vehicle!
Het plan van vandaag was iets te optimistisch. We hadden een beetje gehoopt dat we Port Douglas en de Habitat information centre zouden kunnen doen en daarna ook nog in Cairns de botanische tuin, bleek toch dat we het grootste deel van de tijd in het Habitat centre doorbrachten. met(alweer)wallabies voeren, Koala's uitlachen en krokodillen kijken.
We hadden geopteerd voor "lunch with the Lorrikeets"> Dat bleek Lunch met een paar Lorrikeets, veel witte reigers en eenden te zijn. Gelukkig hadden we geen vlees, maar bij onze buren verdwenen er hele worstjes van het bord. Heb ik leuk gefilmd.
-0qwf bkf=-2 0i fe lmasf=02 =k 'sfc
saf.
Sorry, er liep juist een kat over het toetsenbord.

Op weg naar Port Douglas was men bezig preventief te branden, Dat men om ervoor te zorgen dat er weinig brandbaar materiaal in het veld blijft liggen, zodat grote bosbranden zo veel mogelijk uitblijven.
Port Douglas is wel een echte toeristenplaats hoor, maar toch ook weer erg mooi, met naast nieuwe "resorts" oude hotels en veel(erg veel)palmen overal. De kustweg van Port Douglas naar Cairns hadden we al een keertje gedaan, maar het uitzicht op de prachtige blauwgroene zee blijft iets uit een film. In Ciarns wilde ik even met de auto langs de verhuurder in de stad vanwege het deukje in de deur. Even navragen. "Aw not a big problem mate!" Was het antwoord.
Ik wacht dus af wat er gebeurt als we de auto echt gaan inleveren op het vliegveld.
Ik werd wel erop geattendeerd dat men op het vliegveld nu twee inleverkantoren heeft, waarvan wellicht de "international" versie onbemand is. Maar ook dat was" Not a big problem"
We zien overmorgen wel.
Morgen nog een rondje in de buurt van Dimbulah en dan weer proberen alles in te pakken. Inclusief" souveniers"

Seeya later..