Tuesday, 25 September 2007

Rondje Irvinebank-Dinner falls


25 september 2007
Australië Australië, Hypipamee

Rondje Irvinebank-Dinner falls

How'ya goin?

Wat kom je soms leuke namen tegen hier.
Een poosje geleden waren we natuurlijk bij Wujal-Wujal, vandaag kwamen we in Hypipamee national park. Daar was een prachtige waterval die Diner Falls heet.
We waren de dag begonnen op de weg naar Emuford. Dat heet zo omdat men ooit op die plaats een Emunest vond met eieren. De hongerige pioniers aten de eieren op en stichtten het plaatsje Emuford. We reden vandaag weer langs Emuford over het zandpad en sloegen af richting Irvinebank. Dat is een oud plaatsje dat belangrijk was vanwege een tinmijn. Die mijn is er niet mee, maar er staan nog wel oude huizen en er wonen zelfs nog mensen. Helaas was het museum dicht toen we er waren, dus we hebben er wat buiten rondgekeken en zijn verder gegaan.
In Irvinebank stond vlak bij "Lilian Street" een erg leuk huisje te koop: Mango-cottage. Onnodig te vermelden dat er een grote mangoboom voor het huisje staat. Het lijkt me een uitstekend vakantiehuisje. Er is zelfs stromend water uit de regenton! Er is ook een stuwdam van hout die het al meer dan een eeuw volhoudt.
Vanuit Irvinebank namen we't pad richting Herberton. Ook weer een heel vriendelijk plaatsje met oude winkeltjes. In het "Jacaranda" cafe was de lunch dan ook weer prima. Ik complimenteerde de mevrouw met de prachtige "Booths" en vroeg hoe oud ze eigenlijk waren. " Oh ongeveer 100 jaar" was het antwoord.
In Atherton was alles weer eens dicht, behalve "Fascinating Facets". Een stenenwinkel die bleek te behoren tot de voormalige baas van " de oude aarde in Giethoorn. Het leek er ook wel op, behalve dat de collectie nu veel groter is en ook enorme geoden en joekels van Amethysten bevat. Achter de winkel heeft hij ook nog een soort stenenpretpark met kunsstof grotten gemaakt.

Het einde komt in zicht. Vrijdag vliegen we alweer.
Morgen gaan we een rondje maken richting Port Douglas en Cairns om waarschijnlijk onder andere de botanische tuin te bekijken

In awhile ........