Thursday, 20 September 2007

Undara Lavatubes

20 september 2007
Australië Australië, Undara

Undara Lava Tubes

Klinkt een beetje als een ooraandoening
geloof ik. Undara Lava tubes.....

Vanochtend zijn we redelijk vroeg uit Chilligoe vertrokken en over de Savannah Way naar het zuiden gereden. Een zandweg waar allerhande waarschuwingen staan mbt Roadtrains. Inderdaad zijn we die een paar keer tegen gekomen. Fotograferen lukte niet omdat ik allereerst het stuur moest vasthouden en de trains aardig in het stof zaten. Ik ben wel een poosje gestopt, maar toen kwam er natuurlijk helemaal niemand langs!
De weg ging inderdaad door een prachtig savanne gebied. Net Afrika, maar dan zonder leeuwen en olifanten. Ook de Kangoeroes bleven buiten beeld in de schaduw. Via Mount suprise, waar de auto gewassen moest worden, vanwege mogelijke besmettelijke graszaden, reden we naat Undara national park. Daar is een verzameling lavabuizen waar we een rondleiding door konden krijgen. Weer heel iets anders dan de grotten.
Grote pijpen van 20 meter breed en tien meter hoog waar ooit 28 kubieke kilometer lava door stroomde gedurende twintig jaar.
Heel indrukwekkend, maar slecht te fotograferen.
Vervolgens zijn we via een scenic route verder gereden. Eigenlijk wilden we kamperen in Ravenshoe, maar toen we daar aankwamen hadden ze de camping verstopt, dus we zijn via Atherton en Mareeba weer naar Dimbulah gereden met een prachtige zonsondergang.
Not a problem....