Friday, 30 July 2010

Locomotion and Another brick in the Wall (brake repair at Wall Garage)

Met een mooie tocht naar het noorden we zaterdagavond aan op de camping in Scotts Corner. Vandaaruit gingen we zondag naar Shildon, het museum Locomotion (een dependence van het Treinmuseum in York) waar de Shildon Classic Car Rally plaatsvond. Voordat we het goed en wel in de gaten hadden, waren we -met ongepoetste Wols- deelnemer. En niet veel later waren we prijswinnaar (1e prijs voor de Long Distance Award). Locomotion is een prachtig museum, voor iedereen die van oude (stoom)treinen houdt een aanrder. Vijf minuten lopen verder is ook het Lorry Museum, een bonte verzameling troep met een paar heel mooie oude vrachtauto's.
Maandag wilden we ook het Darlington treinmuseum bekijken, maar helaas......gesloten. In plaats daarvan zijn we de Moors in de omgeving gaan bekijken. Halverwege zoń eenzame weg reed Chris een soort van parkeerplaats op met de mededeling dat we nu remmen gingen ontluchten, omdat we nog maar erg weinig remcapaciteit hadden. Helaas leek het alsof we er alleen maar lucht bijkregen, dus na een uurtje proberen reden we met alleen nog achterremmen over de moor naar het dichtsbijzijnde dorp, Middleton, en het eerste wat we daar zagen was een garage (eigenlijk een bedrijf in landbouwvoertuigen) en daar wilden ze best helpen. Een half uurtje later waren de remmen weer in ontlucht.
De volgende dag, onderweg naar Hexham, moest Chris echter constateren dat het remvermogen weer snel afnam. Terwijl we rond Hexham rondrijden, zien we in het dorpje Wall, de Wall Garage. En die hadden zich gespecialiseerd in Oldtimers (Classic Cars). En die wilden ook wel helpen; de volgende dag een revisiesetje voor de hoofremcylinder besteld (wij hebben ondertussen Hexham helemaal bekeken), de dag daarna wij ernaartoe en hebben zij het erin gezet. Bleek het de garage te zijn van een beroemde race-meneer (naam is me ontgaan) die met een monteur uit 80erjaren rally's aan classic cars werkte. En die onze Wols ook wel erg leuk vonden. Dat was dus een prettig uurtje, met thee voor mij, en nu doen de remmen het weer als vanouds.
En nu kunnen we Northcumberland verder gaan onderzoeken.