Saturday, 7 August 2010

Back to England: Bamburgh to Pickering

En toen gingen we op weg naar Schotland; de weg naar Jedburgh was prachtig, het eten in Schotland meer dan voortreffelijk. Maar toen we een camping zochten: "sorry sir, we don't do tents" en dat niet een keer, maar zes keer achter elkaar. En tegen de tijd dat we een camping hadden gevonden die  wel tenten toeliet.......waren we weer terug in England. In Belford vonden we uiteindelijk een prachtige camping, dichtbij kasteel Bamburgh dat we op mijn  verjaardag hebben bekeken. In Bamburgh niet alleen een prachtige kunstverzameling, maar ook een mooi museum gewijd aan Lord Armstrong (je weet wel, die van de auto's (Armstrong Siddeley) en vliegtuigen (Armstrong Vickers). Lord Armstrong zou ook de eerste zijn geweest die zijn huis van elektriciteit had voorzien. De scenic routes daar langs de kust zijn indrukwekkend.
Na een paar dagen zijn we nog iets meer zuidwaarts gezakt, en na vijf mislukte pogingen (sorry sir,.......) vonden we weer een prachtige overnachtingplek (Newton on trent, vlakbij York). Het caravangedeelte is stampvol (fileparkeren), maar het tentenveld is vrijwel leeg; en de sanitaire voorzieningen zijn prachtig, zo mooi wil ik het thuis ook wel. 
Jim en Maragret kwamen ons daar ophalen voor een dag naar de Steam Rally in Pickering. Mooi! Groot! Heel veel te zien! Veel stoomvoertuigen, draaiorgels (fairground organs), classic cars (ook een landcrab) , commercials (van een mini pick up tot grote transporters met 'onze auto's' erop tot Scammel vrachtauto's) en natuurlijk heel veel standjes voor tea en coffee (ja, al die verschilende koffiesoorten komen nu ook in Engeland in de mode) en lekker eten. We zijn er de hele dag gebleven en toen hadden we nog niet alles gezien........op weg terug nog lekker gegeten bij een Indiaas restaurant.
En nu zitten we -niet ver van de camping-  in een Little Chef; jacket potato, tea and internet.........

Aye up!
Chris en Beatrijs