Saturday, 14 August 2010

East Anglia Museum of Transport and a very scenic drive

Vanuit Yorkshire gingen we via de Humber Bridge, Boston en uiteindelijk de A134 weer zuidwaarts. Die laatste weg was een advies van Jim en hij heeft gelijk, het is een erg mooie weg, mooie dorpjes en fantastische landschappen. Helaas zijn er geen campings, althans voor tenten (sorry sir,........) Uiteindelijk het zoeken beu gingen we weer naar de oostkust waar we zeker wisten dat we wel met een tent konden kamperen. Breydon Water ontving geen New Arrivals na 17.00 uur, Cherry Tree was vol, maar bij Burgh Hall konden we terecht, met mooi uitzicht over de weilanden. Vandaaruit naar het East Anglia Museum of Transport. Dit Open Air Museum is ongeveer 200 meter lang en 50 meter breed, en ze laten er trolley's, trams, bussen en een (smalspoor)treintje rijden door straten waar ze zo goed mogelijik Engeland uit de 20er jaren hebben nagebouwd. Geweldig! Je kunt zoveel ritjes maken als je wilt
Donderdag hebben we het Norfolk Suffolk Air museum bekeken, ook weer een museum gebouwd op een van de vliegvelden uit WWII, met zoveel uniformen, medailles, memorabilia en natuurlijk echter vliegtuigen. Daarna kwamen we in Eye; als je ooit een leuk historisch marktplaatsje wilt bekijken, bekijk dan iets anders dan Eye. Er is namelijk niet zo heel veel te zien in Eye. Wij zijn maar snel doorgereden naar Clacton om naar de zee te kijken. Het was er uitgestorven (en dat in het hoogseizoen), maar de zee was prachtig, we hebben er fantastisch langs de boulevard geflaneerd en het eten in Clacton was lekker.
En toen.....de boot waar we vanuit de gigantische patrijspoort van onze hut geweldig uitzicht hadden op Harwich, de zee en uiteindelijk......Nederland.

See the photos of this trip here

See the map on Everytrail

Harwich to the Borders summer 2010 at EveryTrail


Plan your trips with EveryTrail Mobile Travel Guides