Tuesday, 19 July 2011

From Downtown Los Angeles and the cool Hollywood hills, to the hot Joshua tree park desert

Wel, dit waren dagen met uitersten.

Zondag bracht Steven ons naar Los Angeles, ja, naar down town Los Angeles. Druk!! We hebben gelopen over de Rodeo Drive (de beroemde straat met de winkels van alle grote ontwerpers: Chanel (mooie avondjurk in de etalage), Dior, Gucci, Vuitton, Hermes enz. enz. ; dit is de enige straat die ik ken, waar je elke kruising legaal ook diagonaal mag oversteken. We reden langs de Hollywood Bowl (waar juist een grootste uitvoering van een Pucinni opera plaatsvond) richting de Hollywood Hills met het beroemde "Hollywood" in de bergen bij zonsondergang. En we liepen (natuurlijk)over de Hollywood boulevard met de Walk of Fame (de stoep bestaat uit stoeptegels met daarop een ster en in de ster de naam van een beroemde filmster) en stonden voor een beroemd theater met allemaal stoeptegels met daarin de hand- of voetfdruk van beroemde filmsterren: van Shirley Temple en Eva Gardner tot Daniel Radcliffe en Emma Watson. Na een goede Californian Pizza heeft Steven ons weer uit deze drukte geleid, terug naar Riverside.

Maandag bracht Chris ons naar Joshua Tree National Monument. Een Joshua Tree is een enorme yucca, kan wel zo hoog worden als een boom, en leeft soms wel 1000 jaar. In dit park was het stil, doodstil.  En heet, heel heet. Er waren weinig bezoekers (althans we zagen er weinig) en toen we bij een rots in de schaduw gingen zitten, hoorden we alleen de wind. En als de wind ging liggen, was het helemaal stil. Er waren weinig vogels, wel een enkele ground squirrel, woenstijnkonijn Gambel's quail en roadrunner. Het had ook hier nog niet zo lang geleden geregend, dus we zagen de Cholla's en ocotillo's in bloei. We hebben het park, en een aantal unpaved roads, helemaal bekeken voordat we ons weer in de drukte van de I-10 stortte, om weer naar Steven terug te gaan.

Had ik jullie al verteld dat er middenin Riverside een prachtig, groot, standbeeld van Ghandi staat? We hebben niet kunnen uitvinden waarom dat is, maar het is een mooi beeld, en het beeld is omgeven met allerlei wijsheden van Ghandi. De mooiste en meest toepasselijke op Californie hebben we ook gefotografeerd.

En tot slot: het weer is heerlijk: overdag ongeveer 90F, 's avonds koel (ja, ik heb dan m'n vestje nodig), vaak blauwe lucht en soms een wit wolkje. Smog en "duststorms" zijn alom aanwezig. De auto zoeft ons comfortabel voort. We zouden vandaag (dinsdag) al verder trekken, maar plan is veranderd en  nu blijven we hier wat langer.


Have a nice day,