Thursday, 28 July 2011

From Pahrump, Nevada to Little Sahara Utah, the Alien highway to Dinosaur petting in Colorado

Voor de kaartlezers onder ons, en vooral ook omdat we zelf graag de routes die we gereden hebben willen onthouden, een beschrijving van de route van de afgelopen dagen.

We pakken de beschrijving op bij Pahrump (je weet wel, waar we in het casino zijn geweest)

160 north

95 N to Tonopah (geweldige lunch bij een Mexicaans restaurant; het zag er erg slaperig uit, maar het eten was voortreffelijk)

6 east to Warm Springs

375 South to Ash Springs. Deze weg staat bekend als de "extraterrestial higway": hier zijn de meeste UFO's gesignaleerd en net toen we dachten dat ze dit feit meer moesten uitdragen, kwamen we in Rachel langs een "Alie-inn": een motel+restaurant dat aliens en humans uitnodigt om binnen te komen; er hangt ook een mooi ruimteschip in een takelwagenvoor het pand.

93 E to caliente: motel Raibow Inn (erg leuk plaatsje); de motelkamer leek wel net nieuw.

We zijn kris-kras door Nevada gereden, maar het landschap is eigenlijk alsmaar hetzelfde: woestijnzand met creosootachtigen en soms wat gras. Op de ene plaats is het dor, op de andere plek is het dor met iets meer groen er doorheen, maar het blijft woestenij met creosoot. Je rijdt ook vrijwel altijd tussen twee gebergten door die je in de verte aan je linker- of rechterhand ziet liggen en de ene prachtige vallei is nog niet klaar of je rijdt de volgende alweer in. Zo afwisselend als het landschap tussen Phoenix en Riverside is, zo blijft hier het landschap uur na uur zo ongeveer hetzelfde. Nu lijkt het misschien alsof we er niet zoveel aan vonden in Nevada; het tegendeel is echter waar. We vinden het een prachtig land, lekker weer (droog, overdag ca 100F en 'snachts veel koeler), heel erg rustig,  en de mensen zijn er erg vriendelijk en behulpzaam. Ook groette elke tegenligger ons: we zijn er niet achter gekomen of iedereen wel iemand met een grijze Chevy Tahoe kent en dus denkt naar een bekende te zwaaien of dat er zo weinig mensen in Nevada wonen dat ze gewoon altijd naar elkaar zwaaien (en onzze auto heeft een kenteken uit Nevada, misschien droeg dat er ook nog aan bij).

Caliente

93 N to Ely

We verlaten -met enige spijt- Nevada en rijden nu Utah in. Omdat we Utah een paar jaar geleden al uitgebreid bekeken hebben, steken we dat nu -niet rechtstreeks natuurlijk-  over , op weg naar Colorado

6/5 E to Delta:

6 N t Nephi; een stukje voor Nephi vinden we "Little Sahara"; de Sanddunes van Utah; een prachtig statepark vol met zandduinen, waar je mag kamperen maar waar je ook met je 4x4 door de duinen mag rijden. De zand-camping is wel een paar honderd plaatsen groot, lange tijd zijn we echter de enige kampeerder; tegen 21.00 uur komt er nog iemand bij.

Helaas regent het vanavond; we lezen wat inde auto en gaan maar vroeg naar bed. Later horen we dat het deze maand erg veel regent in Utah; ook de rivieren die anders droog staan, staan nu vol (modder)water.

's Ochtends is Chris een van de duinen opgeklommen: hij had een prachtig uitzicht, en ook een ontmoeting met een woestijnvos.

Little Sahara.

132 to Nephi; We waren het park net uit toen de straat vol leek te liggen met zwarte dingetjes; even later bleken die dingetjes ook te bewegen. Het bleken massaal veel zwarte sprinkhanen te zijn; een soort dat wel springt, maar blijkbaar niet vliegt. En omdat ze dus veel op de weg bleven zitten of springen, werden ze ook in groten getale overreden. Ja helaas, ook door ons.

I-15 N to Spanish Fork

6 E to Helper (hier wilden we de 6-East vervolgen naar Roosevelt en Vernal, maar helaas: "Road closed". dus toen hebben we maar iets anders bedacht om Utah leuk over te steken.)

6E (191S) to I-70: exit Green River.

En daar staan we nu weer in een statepark; ,maar dit park is heel groen, veel gras, prachtige grote bomen.. En zeker de helft van alle kampeerplekken is gevuld. De Green River (de Green River is nu trouwens niet groen, maar bruin!) is wel drie keer zo breed als anders, door alle regen.

Vandaag trouwens wel bewolking, en een keer, kort, een forse bui .De temperatuur was vandaag tegen de 90F.

En oh ja, vanmiddag kwamen we er opeens achter de de tijd in Utah anders is dan die in Nevada (en Californie); het was opeens een uur later dan we dachten..


Green River (vannacht ging het heel erg waaien en onweren, maar ons tentje hield ons prachtig droog)
Toen we vanochtend over de brug reden was de rivier rood!
i-70 E to Fruita en dan naar  Palisade
Utah en Colardo hebben een enorm gebied met dinosaurusresten. In Utah hebben we dat al uitgebreid bekeken, in Colorado nog niet. We waren nauwelijks twee mijn in Colardo toen we een "trail through time" vonden; een wandeling van een paar  kilometer langs allerlei  dinosaurusbotten, versteend in de rotsen. Een paar mijl verderop ligt Fuita en daar is een groot "museum of the dinosaur" Ik vond het een heerlijk museum: allemaal nagemaakte dinosaurussen met een knopje "push to start the attraction" en jawel dan gingen de dino's lawaai maken en bewegen. Chris was daar iets minder enthousiast over, die was meer te spreken over alle opgegraven botten, kiezen e.d.

Na twee nachten kamperen in de regen (leuk, maar toch...) hebben we nu gekozen voor een nachtje motel in Palisade (en het lijkt erop alsof er inderdaad weer regen aankomt). De hostess heeft uitgebreid haar beklag gedaan dat het alsmaar regent sinds juni en dat er nu helemaal geen 'dry heat' meer is. Nee, dat hadden we ook al gemerkt, we drijven af en toe onze shirtjes uit.

En nu zitten we hier, op onze stoeltjes, voor ons deurtje, naar het verkeer van Palisade te kijken. Dat is wel heel wat anders dan in Californie. Daar rijden veel Japanse/Aziatische autootjes, veel hybriden ook (dan lijk je een bijdrage aan het milieu te leveren, heel belangrijk in Californie). In Nevada zie je dat al veel minder: de auto's die je ziet (en dat zijn er echt maar een paar handvol op een dag) zijn vrijwel altijd degelijke SUV's en pick ups. In Utah zie je dat ook, maar daar zie je ook wel wat meer Jeepjes om te off roaden. En hier in Colorade? hier is het 'toys for the boys" heel veel Jeeps e.d. om te off roaden, oftewel 'play trucks' (elk huishouden lijkt er minstens één te hebben, als je tenminste door de woonwijken rijdt, dan zie je er in op elke oprit minstens één: ouder, nieuwer, maar altijd geschikt om terrein te rijden), en verder grote, degelijke pickups en SUV's  van amerikaanse makelijk, vaak ook met V8. Best wel een genot om naar te luisteren en vooral ook erg leuk om zo voorbij te zien komen.

Enjoy your day!

See more new pictures here