Sunday, 17 July 2011

From Phoenix to Riverside California

we weten het weer zeker: van voordeur tot moteldeur in Phoenix duurt 24 uur. Het deel naar Houston ging goed; weliswaar heeft Continental, denken we, haar stewardessen vervangen door stewards met militaire achtergrond, dus ik kreeg wel een keer de thee over me heen, maar verder ging het zo comfortabel als maar mogelijk is. Wachten in Houston vond ik wel leuk (veel vliegtuigen kijken), Chris vond het echter saai. Het laatste stuk naar Phoenix ging zeer gemakkelijk.
Bij de autoverhuur was de gereserveerde auto er niet: wel een toyota/nissan rogue. Ik hoef jullie niet te vertellen wat Chris toen heel beleefd en vriendelijk aan de verhuurmevrouw vroeg. De dame zocht naar een alternatief en kwam met een Chevrolet tofu. Een heerlijk zoefmobiel, niet al te handig ingericht maar zo groot dat wij daar geen last van hebben. IN het verkeer hier is hij trouwens niet zo groot. In Phoenix hebben we bij de Wallmart onze kampeerspullen gekocht en toen op weg naar Steven en Rejane in Riverside, California.
Riverside is een schattig plaatsje, niet zo heel groot (centrum is zo groot als Bemmel, maar dan met een heleboel nieuwbouw-suburbs eromheen). In een van die nieuwbouw-suburbs hebben Steven en Rejane een leuk, nieuw, appartement gehuurd. Vanmorgen hebben we het centrum van Riverside bekeken: in het centrum een echte Mission, gebouwd vanaf 1846, nu een mooi hotel. Er staan nog meer gebouwen uit 1910 - 1930, heel veel historie voor Amerikaanse begrippen natuurlijk. En natuurlijk het een en ander aan 'Ambiance': in dit geval een roze winkeltje met frozen yohurt; zelfs de lepeltjes en servetten waren roze.......

enjoy your day