Monday, 30 July 2012

From El Paso Texas to Phoenix Arizona


Van Horn bleek een grotendeels vervallen 'strip town' . Waarschijnlijk was het - aan de gebouwen te zien-  vanaf de jaren 20 tot ergens in de jaren 80 een bloeiend stadje, vooral gevuld met winkeltjes, eet- en slaapgelegenheden voor de voorbijkomende reizigers. Nu was er nog een klein gedeelte erg levendig, het grootste deel stond leeg.


Vanuit Van Horn gingen we met de I10 en de Texas 20 via naar het meest westelijke puntje van Texas: El Paso.  Onderweg kwamen we in San Elisario.  Daar was een museum en 'mission trail'  waaraan drie  missions uit de Spaanse tijd ligen; ze zien er nog prachtig uit en zijn zo te zien ook nog volop in gebruik als kerk.

El Paso heeft een deel dat duidelijk Mexicaans is en een Anglo-Amerikaans deel. In het Mexicaanse deel is volop bedrijvigheid: veel kleine winkeltjes, eethuisjes, een bakker die claimt de beste in de verre omgeving te zijn (zijn broodjes en koekjes zijn echt heel erg lekker). Het Amerikaanse deel was ook erg levendig maar dan vooral met de bekende ketens, benzinestations en motels.
In El Paso zaten we in de Denny's (grote diner-keten) aan een zeer verlate lunch, toen Chris zei: " we hebben het uitzicht op de I10. Phoenix ligt ook aan de I10, zullen we daar naartoe rijden? Misschien zijn Mike en Carol wel thuis." Zo gezegd zo gedaan: de I10, om te beginnen door New Mexico.

Na een paar uur waren we in Lordsburg (dan heb je New Mexico op 25 mijl na overgestoken van oost naar west). Ook Lordsburg is een plaats waar het vroeger beter ging. Dat levert toch altijd weer mooie foto' s op van vervallen werkplaatsen en motels.
Een fijn motel gevonden met een zeer spraakzame inn-keeper: hij dacht dat Chris uit Boston of anders uit Oost-USA kwam, zo aan zijn spraak te horen. De man vertelde later alles over de winter van '49 in Montana, toen hij als 8-jarige zijn vader hun 1000 schapen moest helpen terugvinden in de sneeuw. Chris mailde even met Carol: ja, ze zijn thuis dit weekend en ja, het is leuk als we komen. De schapen werden teruggevonden in de hooiberg van de buurman....
De volgende ochtend van Lordsburg naar Tucson. Na een fors ontbijt daar een uitgebreide toer langs de boneyard (een gigantische opslag van vliegtuigen, waar je ook kijkt lange rijen van vliegtuigen van allerlei nationaliteiten die in plastic ingepakt staan te wachten op de dag dat ze weer dienst gaan doen of gewoon worden gesloopt.........). Aan het einde van de middag waren we in Phoenix, bij Mike en Carol en daar brengen we nu het weekend door.

Texas is leuk, west-Texas (Big Bend National Park) is heel erg mooi, maar New Mexico en Arizona zijn toch gewoon leuker. Vinden wij........


Bekijk hier meer nieuwe foto' s