Thursday, 27 September 2007

Up a figtree


Reisverslag
Australië

Christiaan, 27 september 2007
Australië, Dimbulah

Up a figtree

Hullooo,
Vandaag weer eens iets bijzonders gezien: een boomkangaroe in een Figtree. Helaas viel hij niet op de foto te zetten, maar ik heb'm wel op video!
De boom op zich is al bijzonder. Hij is ontstaan op een andere boom. Blijkbaar is de Figtree een parasiet die op andere bomen groeit. Deze is zo bijzonder omdat de boom waar hij op groeide is omgevallen tegen een andere boom. De Figtree maakt vervolgens allerhande wortels over de andere twe bomen heen. Die gaan dood. Inmiddels zijn de "draagbomen overleden en weggerot en nu staat er dus een enorme figtree op pootjes in het bos. De kangoeroe zat daar bovenin. Ja, inderdaad hij klimt als een aapje met een lange staart!
Voordat we nbij de figtree waren zijn we met Pieter en Noel op bezoek geweest bij Peter en Ginny, die een prachtig huis met nog mooiere tuin hebben aan lake Tinnaroo. We werden voorzien van een geweldig goed verzorgde lunch met uitzicht op het meer. Allerhande vogels waar onder kraanvogels, vlogen af en aan. En de stilte was ongehoord!
Ik kon me wel voorstellen een huisje aan dit meer te bewonen...

Maar het is anders: morgen gaan we vliegen, dus dit is het laatste bericht uit Australie! Ook gaan we de goede verzorging van Pieter en Noelle en het kamperen wel missen denk ik. (ik hoorde iets van 15c en regen? Hier is het bijna 30c!)
Het wordt nog proppen om de boekjes en dingetjes in de tassen te krijgen en dan nog onder de 20kg te blijven.
Nog een ritje vanuit Dinmbulah, via Mareeba naar Cairns, en dan op het vliegtuig naar Honkong. En dan naar Amsterdam....

Seeya