Tuesday, 20 May 2008

Het weer van vandaag...Bogen

20 mei 2008
Verenigde Staten Moab

Het weer van vandaag...Bogen

Hey,
Er raasde net een zandstorm over de camping. Geen hand voor ogen te zien en overal zand in. Day wordt leuk als vanavond het grote eetfestijn met chef Mark van Jeepgrille.com moet gaan plaatsvinden.Het weer is wel een issue. Er is slecht weer voorspeld en regen. Niet veel regen, maar als het nat is kunnen we bepaalde paden niet berijden vanwege gladheid. Dat spul hier heet dan ook "Slickrock".Het is dan ook afwachten wat we gaan doen. Of de geplande driedaagse tocht langs de Whiterim trail wel doorgaat en of de ritjes van de buikpijnclub(extreme rijders) wel kan gebeuren. Morgen wordt er besloten.
Vandaag hebben we een droge rit gehad. Kurkdroog zeg maar. Warm en kurkdroog. Met veel wind. De camping en het landschap eromheen zijn vrijwel onbegroeid. Er staan wel wat bomen, maar geen gras of zo. Rotsen en zand. Dat zand wil dus wel stuiven.
De rit van vandaag ging naar de "Klondike Blufs" en diverse steenbogen heel indrukwekkend.
Het zou een makkelijke rit moeten worden,maar de Cherokee is niet verhoogd,en er waren toch wel veel grote stenen en krappe afdalingen met losse ondergrond. Het was een kwestie van met stenen overgangen bouwen zodat de auto er zonder schade door zou komen. En dat is gelukt, met veel geduld.
De bogen en steenpilaren zijn heel gek om te zien. Net alsof ze zijn gebeeldhouwd. Ik heb dan ook weer veel foto's van rotsformaties met allerhande vormen en structuren.
Mcain lijkt in de algemene discussie steeds meer als beste tussen drie kwaden gezien te worden. Niet echt een enthousiaste keuze dus.
Het lijkt erop dat het erg populair is om een camper of expeditievoertuig uit europa te halen en daarmee met Europees nummerbord te gaan rondrijden. Ik heb al een Landrover gezien uit Oostenrijk,Duitsers in een Volkswagencamper een Toyota expeditiewagen uit Zwitserland en zojuist schoof er een Britse Transit Camper de camping op.
DuneBuggies zijn ook erg populair. Ze rijden af en aan met gebronsde lijven die joelend route 191 op gaan. De meisjes komen met van vliegen dichtgeplakte ogen weer terug omdat ze decoratief op de achterklep zitten. Ja , dat zie je in de film niet.
We kwamen op de trail ook nog langs de set van een ouwe westernfilm. Er lagen nog wat planken een een namaak put van de film "Blue" Geen idee waar die over gaat.
Het mooiste was de tocht over grote "slickrock domes" waar Dinosporen op te zien waren. Vreemd om op een rots te rijden die vroeger een moddervlakte was war dino's
SMS update SMS update: 21 mei 2008 :
We gaan nu een dag of drie op pad op de white rim trail. Het weer is nogal onstuimig. Ik hoop dat we niet hoeven om te keren! Zes jeeps. Seeya!

SMS update SMS update: 22 mei 2008 :
22/5 6.30u lig nu lekker warm na nachtelijke rit in mijn tentje op de camping "airport d" in regen. Halverwege whiterim trail. Iedereen is ok. Russ zijn jeep ligt in ravijn. Misgeschakeld op steile helling. Gaan straks terug naar moab. Meer later.