Saturday 24 May 2008

Opgetakeld!


Christiaan, 24 mei 2008
Verenigde Staten Moab

Opgetakeld!
Toen we eindelijk vertrokken was het alweer twaalf uur. Niet handig als je een tocht van ongeveer twaalf uurt moet maken.

Bij het erste stoplicht warten we we de takelaar en Russ alkweer kwijt. De takelaar reed door rood en verdween het hoge spoed aan de horizon. We hebben'm pas op de eindbestemming weergezien.
We wisten natuurlijk hoe we bij de gestrande Jeep moesten komen: Via de Potash rtoad en de White rim trail ongeveer vijf uur rammelen op een smal pad door de rotsn en ravijnen rammelen naart de "Hogback"! Onderweg nog een motorfiets aangeduwd en een gestrande pickuptruck moed ingesproken en plosteling zaten we weer op een asfaltweg! Verkeerde afslag genomen. We hadden in plaats van de White Rim trailk de Shafertrailk gedaan. Dus maar weer omgekeerd en alsnog de goede weg genomen. Het was nog een aantalo uren rijden, maar het uitzicht was mooi en we konden nu goed het klandschap bekijken dat we eerder in het donker gemist hadden. We zijn zelfs nog een stel Bighorn schapen tegen gekomen.
Uiteindelijk kwamen we om een uur of zes aan op de plek van het takelwerk dat al in gang was. Russ zat alweer in de auto terwijl hij werd opgetakeld. Het is duidelijk dat Russ gen vrees kent! Russ had ook al vastgesteld dat de helling niet meer dan 45 graden was....
Ok, maar die helling liep wel zeker 600 voeten naar beneden! Over rotblokken en nog zo wat van die pijnlijkke dingen.

Uiteindelijk werd de Jeep met applaus naar boven gehaald. Hij startte gewon en alles lkeek in orde te zijn. Alleen was er wat schade aan de bumper en wat duekjes in de zijkant. Hij kon gewoon gaan rijden. Dat zijn we toen maar gaan doen. De takelaar voorop, gevolgd door Russ en ik en Woody in de Grand Cherokee. Het regende af en toe een heel klein beetje en de zonsondergang was prachtig met een regenboog erbij.
In het donker konden we de bergen niet meer zien, maar de ravijnen waren goed te onderscheiden als gapende zwarte gaten!
De camping was toen we om elf uur aankwamen al helemaal in slaap.
Opgelucht parkeerden we de Jeeps.
Het grote avontuur is weer even voorbij. Morgen weer terug naar Phoenix via Payson of Flagstaf.Oh ja, dan moet de J20 Pickup ook mee. Dat wordt nog wat...

SMS update SMS update: 26 mei 2008 :
Vanavond zijn we weer zonder problemen in phoenix aangekomen. Het was iets meer dan 8 uur rijden. Weer langs monument valley,mexican hat,kajenta,flagstaff,cave creek en scottsdale. Ik reed de jeep j20 pickup,moest drie keer stevig tanken! Lekker over benzineprijzen gemopperd met een ouwe navajo! De pickup deed het overigens prima. Sloeg maar vier keer af waarvan een keer midden op doorgaande weg. De remmen werkten afwisselend net als de stuurbekr. In flagstaff was de olie op terwijl ik een lange heling opreed. Gauw olie bijgevuld. Ja, ouderwets genot in een prachtig landschap!