Monday, 1 August 2011

Cool Colorado camping at Monarch, Tough toys, classics, a roadside Marmot and the road to Pagosa Springs

Vorige week kampeerden we in death Valley bij 115 F, dit weekend kampeerden we op Monarch Summit en  dat was stukken koeler. Vanmorgen  trof ik medekampeerers met mooie ijsmutsen op: niet voor niets want aan hun auto's te zien was er nachtvorst geweest (en dat dachten we ook al te voelen in de nacht: het was een beetje koud in de tent) en toen wij opstonden was het 40 F. Koud dus: geen zin in koud ontbijt maar lekker doorgereden naar Gunnison waar we in de "Tic Toc Diner" aansloten bij het hele dorp dat op zondagochtend uit ontbijten gaat. Heerlijk: warme koffie en thee, warme eieren(Huevos Rancheros) en pannekoeken met aardbeien(Strawberry fields).

We zitten hier middenin een wintersportgebied.  Aspen, HET wintersportoord van de VS, hebben we links laten liggen, maar Leadville (daar vlakbij) hebben we wel bekeken. Heel schattig, erg Zwitsers aandoet met houten chaletjes en schattige gebouwtjes, en erg, erg vol. Bij Leadville kun je in de zomer skieen op de kunstskiebaan, maar de andere dorpen moeten voor de zomer andere inkomsten verzinnen. En dat is ze gelukt: vissen, kajakken, raften, motor-, Jeep-, squad rijden; alles wat maar stoer, outdoor sporten is, wordt hier gedaan. Er zijn enorm veel 'recreational area's" en bijna evenveel RV-resorts (oftewel dure campings voor campers en caravans, meestal niet bedoeld voor tentjes).

Een conversatie met Chris is hier erg grappig: bijna elke zin wordt doorspekt met "he, kijk oud Jeepje", "Jeep wagoneer", "oh, early bronco", "kijk, een flatfender",  "oh, een scout, wil ik ook nog wel eens", "oh, die CJ ziet er net zo uit als de mijne", "zie je die hardtop?" . Werkelijk elke oprit/tuin/yard  hier bevat een of meer auto's voor gewoon (meestal een pickup en een SUV) en daarnaast (soms één , soms heel veel)  "toys voor boys": oude en nieuwe Jeepjes, meestal gelift, en/of squads, terreingolfkarretjes en wat dies meer zij. Sommige duidelijk niet meer in gebruik, de meeste zichtbaar wel in gebruik. In het weekend gaan ze daar dan mee spelen: dus achter de pickup (of SUV) hangt men zijn camper/caravan en daarachter zijn auto/toy  (kan ook een boot zijn) en daarmee gaan ze op pad naar een van de vele recreational area's. Vrijdagavond heen, zaterdag de hele dag spelen, zondag weer terug.

Onze Tahoe is natuurlijk helemaal geen 'toy', die is een degelijk werkpaard. Maar soms wel grappig. Weten jullie dat je met het stuur 13 verschillende acties kunt uitvoeren? En dan heb ik 'sturen' nog niet eens meegeteld. En aan het stuur zitten twee handels: met die twee handels kun je ook nog eens 13 verschillende acties uitvoeren (en dan heb ik 'schakelen' als één actie geteld, en niet alle 6 vooruit + P, D, R, M apart). Zelfs Chris raakt in al die opties soms heeeel even de weg kwijt.

Maar onze weg naar Pagosa Springs werd niet alleen spannend door al die leuke auto's. De Natuur is hier heel erg mooi, en heel erg afwisselend. Zo zit je in een mooi glooiend dal met gras en zo op een kronkelige weg door de bergen met naaldbomen om je heen. Naaldbomen, loofbomen, heel veel verschillende planten zien we hier. Langs de kant van de weg zagen we ook een yellow-bellied marmot (Marmota flaviventris?); hij ging pas aan de kant toen we een foto van hem wilden maken. En we zien herten, de meesten in een glimp, maar soms blijven ze  langs  de weg staan, zodat we er een foto van kunnen maken. En één stak, midden in Leadville, twee keer de Main Street over, heel rustig, tussen alle auto's door, alsof hij het al heel vaak gedaan had.

En wij zitten nu in Pagosa Springs, voor onze motelkamer, en zien alle alle combinaties met campers en boys-toys voorbij komen, en het enig dierlijik gezelschap zijn de muggen.

Have a nice day.
PS: voor de kaartlezers:
Hot Sulphur Springs
40 S  to I-70
I-70 west
91 S to Leadville,
24 S to Poncha Springs
50 to Monarch
twee nachten op Monarch Summit gekampeerd
Monarch
50 W Gunnison
149 S Lake city, South fork
160 S Pagosa Springs (Pinewood Inn)

I have added some new photo's today - Nieuwe foto 's van vandaag