Tuesday 28 July 2009

Camping at Horne lake, hikes, caves, kayaks and itches

Camping op zijn Canadees! Donderdagavond hebben we met z'n allen heel veel eten ingeslagen en klaargemaakt, zodat we vrijdag, zodra Wendy terug was van werk, zouden vertrekken. Zo gezegd, zo gedaan, om 19.00 uur stond de auto van Glenn klaar, met caravan, twee kajaks, rubberboot en mountainbike en zaten we in de auto op weg naar Horne Lake. Helaas kwamen er zo'n drie kwartier later enorme stoomwolken uit de auto van Glenn. Snel naar de vluchtstrook...onderzoek leerde dat het expansievat kapot was. Geen probleem, daar had Glenn er nog een van in voorraad...thuis! Dus met onze auto weer terug, vaatje uit reserve-auto gehaald, gereedschap mee, en weer terug naar de gestrande auto, vaatje inbouwen en weer welgemoed op weg. En dat ging prima! Via snelweg en loggingroad draaiden we net voor donker de camping op. Snel tentje en caravan neergezet en toen -eindelijk- lekker aan het eten.
We hadden een prachtig plekje met veel bomen en op wandelafstand van het meer: Glenn en Chris aan het kajakken (Chris heeft de brede kajak -met grote kuip en zonder spatzeil- ge-eskimoteerd, de eerste keer ging goed, bij de tweede poging zonk het bootje met Chris erin), Wendy aan het zwemmen en ik aan het lezen. Glenn en Wendy vonden ons plekje nog iets te ver van het meer en zo verhuisden we zondag ons hele boeltje naar een plekje, direct aan het meer. Wat een uitzicht! Dat meer heeft wel een nadeel: swimmers itch. Iedereen die in het water gaat, krijgt allemaal kleine rode bultjes die heel erg kriebelen.
Zondag zijn we met Glenn in de Discovery logging roads gaan verkennen. Het schijnt dat in Canada bijna geen boom ouder dan 50 jaar meer is, dan wordt 'ie namelijk gerooid voor de hout-industrie. In zo'n veldje worden dan alle bomen omgehakt, en alles wat de dun of te kort voor de logging trucks is, blijft ge woon liggen. Vervolgens komen er dan werkstudenten die weer boompjes (zaailingen , 5cm groot) tussen de achtergeleven stammetjes planten, en in 50 jaar tijd is dat weer een redelijke booom en die wordt dan weer omgekapt enz. enz. En ondertussen gaan de houthakkers door naar het volgende veldje......Maar die logging roads zijn wel heel erg mooi om te rijden, dat gaan we de komende tijd vast nog wel vaker doen.
Vlakbij Horne lake zijn verschillende grotten en een deel daarvan is gewoon altijd open en die zijn we ingegaan. Chris heeft samen met Glenn de ene grot helemaal doorklauterd, ik samen met Glenn de andere. We zijn wel vaker in grotten geweest, maar dan zijn er meestal trappen, asfaltweggetjes en bordjes aangebracht. Hier was helemaal niets, je moest je eigen weg zoeken met je eigen zaklampje......Het was me de spierpijn en de blauwe plekken meer dan waard. In de grot is het ca. 8C, daarbuiten nu zo'n 30C . De canadezen puffen van de warmte; wij vinden het wel lekker. Het schijnt dat ze hier meestal twee weken mooi zomer weer hebben, maar nu is het al veel langer mooi (wij blij, wij komen niet voor de regen).
Camping op zijn candees is enorm leuk, al je tenminste met goed gezelschap gaat, zoals wij. Wij hebben met Glenn en Wendy heel veel plezier beleefd.
Morgen gaan we samen op pad, dan gaan we niet 'camping' maar een 'roadtrip'(naar het noorden van het eiland) maken en dat is iets heel anders....

Hier meer foto's van Horne Lake