Tuesday, 2 August 2011

From cool Colorado to dry New Mexico: Santa Fe, Madrid and Albequerque(Flat tire day and new Tahoe)

Niet gedacht zo snel een vervolg op het verhaal over onze Tahoe te schrijven. Maar......vanmorgen waren we heerlijk aan het rijden in New Mexico (ja, weer een staatsgrens overgestoken), aan het genieten van het snel veranderende landschap en we hadden net het Echo Amphitheater bekeken, toen alle alarmbellen op het dashboard aangingen: band loopt leeg. En niet een beetje lek: toen Chris uitstapte, hoorden we de band sissend , in rap tempo, leeglopen. Helaas: een steen had de band doorboord.
Nu wisten we dat we een reservewiel hadden, maar verder hadden we dit alles nog niet onderzocht. En het bleek een raadsel hoe het reservewiel onder de auto vandaan moest komen. We waren net op het  punt angekomen dat ik de owners manual zou gaan voorlezen, toen er een grote Ford Pickup stopte: "you need help?" En deze meneer wist precies van slotjes en andere geheime zaken, waardoor in rap tempo de reserveband van zijn plaats kwam en vooraan zat, kapotte band in de achterbak lag, en meneer weer met zijn Ford (met mooi geluid) zijn weg vervolgde. En wij ook. Maar wat te doen met die kapotte band? We besloten dat te gaan vragen bij een hertz-vestiging. We dachten dat er vast wel een zou zitten op het municipal airport van Santa Fe; dus daarheen. En ja, een heel klein verhuurloketje van hertz op een miniscuul klein airportje  (op  mijn weg naar de damestoiletten was ik al bijna door de douane heen). Een vriendelijk oud meneertje toverde ergens van het terrein een andere Tahoe te voorschijn, vroeg mij de bagage over te laden en vroeg Chris om mee te gaan om het papierwerk af te handelen. Zo gedaan. En binnen het uur waren we alweer op pad, nu met een Tahoe in luxe editie, met schuifdak en leer, en een Colorado-kenteken dwars door Santa Fe gereden en verder genieten van het prachtige New Mexico landschap (veel rode rotsen,prachtige valleien en lekker warm).

Vanuit Santa Fe zijn we naar Albuqerque gereden, en hebben daar een heel deel van de oude route 66 gereden alweer dwars door de stad. Hoewel deels vervallen, heel erg leuk om te zien. En aan die route 66 hebben we nu ook een "suite" in de Sandia Peak Inn: helemaal niet vervallen, maar juist helemaal nieuw gerenoveerd. En we zitten buiten, in het donker, te genieten van een meer dan heerlijk temperatiuur.

Have a nice day

PS: kaartlezers: de route van vandaag was Pagosa Springs -84 to New Mexico, to Santa Fe, , dan d14 to Madrid , to I-40, dan I-40 naar Albuquerque en dan afrit 167 naar route 66. Morgen gaan we verder een stukje van de 66 doen.

Today's new roadtrip photo's - Hier staan nieuwe foto 's