Tuesday 7 August 2012

From San Angelo to the hill country, Family Fiesta, car museum and Grito contest

De Panhandle plains trail vervolgden we met de Texas Hill Country Trail (de US-87). Veel mooie uitzichten, we begrijpen goed waarom veel Texanen dit het mooiste stukje van hun staat vinden. In Mason vonden we een prachtig kampeerplekje in het Fort Mason Park. Dit park doet voor van alles dienst: er zijn plekjes voor RV's, voor tenten, maar er is ook een Rodeo-veld, een baseball field, een feestruimte of twee, en een golfbaan. Kamperen werd er nu niet heel veel gedaan (nu te warm, vonden ze), maar voor de rest werd het park intensief gebruikt.

Zaterdag bijvoorbeeld was er 's middags een golftoernooi  en waren er 's avonds twee feesten: een bij het baseball field en een in de twee feestruimten. In de feestruimten was de reunie van de familie Martinez; dat bleek ongeveer iedereen van Mexicaanse afkomst in de wijde omgeving te zijn. 's Avonds kwam er een DJ die afwisselend Mexicaanse en Country&Westernmuziek draaide. Wij kregen  meteen ook een uitnodiging, maar die hebben we aan ons voorbij laten gaan. Wel hebben we voor ons tentje zitten genieten van alle muziek en muzikale competities, zoals de Cumbia-competition en het Grito-Contest. Vooral het Grito-contest vonden we leuk.
Mason zelf is gebouwd naast een oud fort (ja, Mason ligt ook aan de Texas Forts Trail). Van het fort is niet veel meer over; een gebouw hebben ze weer herbouwd en de rest moet je maar raden. De meeste gebouwen in het stadje zijn rond 1880 gebouwd (en later gerestaureerd). Het oogt heel schattig en het is heel gezellig: veel winkeltjes, eethuisjes en een mooi Mason County Court House. Toen we voor de tweede keer in het cafe kwamen, werden we al bediend als stamgasten.

Vanuit Mason wilden we via San Marcos naar Austin (hoofdstad van Texas) gaan. In San Marcos is " Dick's classic Garage", een automuseum met ca 100 Amerikaanse Auto's van 1920 tot 1959; vele ervan zijn prijswinnaars op beroemde auto-concoursen. Het is een prachtig museum: mooi gebouw, mooi ingericht en vooral een hele mooie collectie.
San Marcos is net zo'n stadje als Mason: vierkant plein in het centrum waar alles gebeurt en dan nog wat wijken eromheen, alleen is San Marcos vele, vele malen groter.

En toen door naar Austin. Mooie naam voor een stad maar.....we waren nauwelijks onderweg of het begon te regenen..... en toen kwamen we ook nog in de file......en toen nog een keer..... Hier waren we nog helemaal niet aan toe! Dit was veel te druk en veel te vol. Gelukkig kan Chris heel goed omkeren (moet 'ie ook wel kunnen met mij als navigator) en voordat ik het door had, waren we weer terug op weg naar Hill Country. In de verte de skyline van downtown Austin gezien, er een foto van gemaakt en toen opgelucht de drukte en de regen achter ons gelaten. Chris vond een schattig motel in Frederiksburg (ja, daar waren we in het begin van de vakantie ook geweest).  In zonneschijn en rust brengen we hier de laatste twee dagen door. Vandaag hebben we -via de Enchanted Rock- een rondje Lano gemaakt: weer zo'n lief stadje met een vierkant plein en een indrukwekkende kerk in het midden.

De Enchanted rock is een grote rots, die volgens de indianen magische eigenschappen heeft omdat ie ' s nachts geheimzinnig kraakt en er onverklaarbare lichtjes te zien zouden zijn.
Een mooie plek om dit verhaal mee af te sluiten. Morgen rijden we richting Houston en dan vliegen we weer naar huis. Het was weer een mooie rit, bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!

Bekijk hier nog wat nieuwe foto' s